Over mij

Mijn naam is Toke van de Vliert- Nieuwenhuis. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon (2009) en dochter (2018). Met man en kinderen woon ik in Hoofddorp. Sinds 2000 ben ik werkzaam in het onderwijs. In de achterliggende jaren deed ik ervaring op in zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs.

Na een aantal jaren voor de klas, merkte ik dat ik het werken met kinderen erg boeiend vind. Ook voelde ik de beperking die je als leerkracht hebt, doordat je veelal een grote groep kinderen hebt die allemaal op hun eigen manier aandacht en zorg nodig hebben.

Ik merkte dat ik het moeilijk vond dat ik de kinderen die een extra steun in de rug nodig hebben, niet kon geven wat zij nodig hadden. Kinderen die individueel een extra ondersteuning nodig hebben, omdat zij vastlopen in hun ontwikkeling. Doordat ze worden gepest, enorm onzeker zijn, door echtscheiding van hun ouders, door een overlijden in hun omgeving…door wat dan ook.

Juist deze groep kwetsbare kinderen die met zichzelf in de knoop zitten, daar wil ik meer voor betekenen. Dit motiveerde mij in 2014 om de post-HBO opleiding Psychomotorische kindertherapie te gaan doen. Door deze opleiding heb ik geleerd hoe ik de kinderen die vastgelopen zijn kan begeleiden in het proces van het vinden van hun eigen kracht. Door het kind een tijdlang te ondersteunen met behulp van psychomotorische kindertherapie, leert het kind het weer helemaal zelf te doen.